• Image 01
  • Image 02
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 05
  • Image 05
  • Image 05
  • Image 05
  • Image 05
  • Γνωρίστε την ιστορία μας.
  • Προσφέρουμε τεχνογνωσία στο showroom μας.
  • Εκπαίδευση στο κόσμο του cocktail μέσω σεμιναρίων.
  • Ασυναγώνιστες παροχές μέσω εξειδικευμένης τεχνικής υποστήριξης.
  • Εξοπλισμός & Εργαλεία για το bar.

 

Coffee & Bar Experts Barista Training

Ο εισηγητής των εκπαιδεύσεων και πιστοποιημένος Head Barista & Trainer των Coffee & Bar Experts, κ. Φουφόπουλος Σάκης, μεταδίδει στους εκπαιδευόμενους των συνεργαζόμενων επιχειρέσεων του Νομού Ηλείας και Ζακύνθου την τέχνη του espresso. Έχοντας το πάθος, την έμπνευση, την εμπειρία και την τεχνογνωσία, ο εισηγητής των εκπαιδεύσεων διεισδύει τόσο εγκυκλοπαιδικά, όσο και πρακτικά στις παρακάτω ενότητες: • Η ιστορία του καφέ • Δεξιότητες Barista (Barista Skills) • Αίσθηση και Γευσιγνωσία (Sensory Skills) • Κόψιμο και Φιλτράρισμα (Brewing) • Μηχανήματα & Καθαρισμός • Latte Art.

 

Jacobs Espresso Barista Advanced Seminar

Ο κύκλος των σεμιναρίων Jacobs Espresso της φετινής χρονιάς συνεχίστηκε σε level "Barista Advanced", στις 12 & 13 Απριλίου στον νέο μας χώρο με εκπαιδευτή τον κ.Φώτη Λέφα. Υιοθετώντας την σημασιολογική έννοια της φράσης "Η δουλειά μας είναι ο καθρέπτης μας", οι εκπαιδευόμενοι ανταποκρίθηκαν με τεχνογνωσία και έμπνευση κατά την διάρκεια της παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Στα πλαίσια του θεωρητικού μέρους του σεμιναρίου του επιπέδου advanced, οι baristi & επαγγελματίες του καφέ διείσδυσαν στην χημεία του καφέ και στη φιλοσοφία «πριν την εκχύλιση» , ανέλυσαν εξισώσεις και παραμέτρους που σχετίζονται με υδροδυναμική και υδρο-κινητική. H ανάλυση των αισθήσεων των συμμετέχοντων και η άσκηση στην αναγνώριση των αρωμάτων καφέ, έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο ώστε να βελτιώσουν τις ικανότητες τους. Ακολούθησε το πρακτικό μέρος όπου επέτρεψε στον κάθε συμμετέχοντα να γίνει barista specialist δοκιμάζοντας την ικανότητα του στο Latte art στο showroom μας.  

 

Jacobs espresso Barista Basic Seminar

Πιστοί στη αποστολή μας για 3η συνεχή χρονιά, διοργανώσαμε το σεμινάριο “Jacobs espresso Barista Basic”  στις 23 & 24 Φεβρουαρίου, στον νέο μας χώρο με εκπαιδευτή τον κ.Φώτη Λέφα. Στο showroom μας υπήρχε πλήρης συμμετοχή από baristi & επαγγελματίες του καφέ των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, θέτοντας την προώθηση της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης, ως έναν παράγοντα υψίστης σημασίας.

Στα πλαίσια του θεωρητικού μέρους του σεμιναρίου, οι baristi & επαγγελματίες του καφέ διαπίστωσαν ότι μια από τις αγαπημένες μας συνήθειες, διαμορφώνεται με έναν ιδιότυπο συνδυασμό τέχνης, επιστήμης και ιεροτελεστίας. Εφόσον έγινε κτήμα τους το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου, ακολούθησε πρακτικό μέρος όπου η κρέμα, το άρωμα, το σώμα και η γεύση των φλιτζανιών espresso, φίλτρου και άλλων ροφημάτων πλημμύρισαν το showroom.

 

Cocktail Seminar «Ο κόσμος του Cocktail»

Παρατηρώντας ότι ο χώρος του cocktail αναπτύσσεται διαρκώς, η προσέγγιση μας βασίζεται στην εκπαίδευση και την ανταλλαγή απόψεων. Έτσι για την φετινή χρονιά υποδεχτήκαμε στο showroom μας τον top βραβευμένο bartender & Bar Advisor, κ. Γιώργο Μεγαλοκονόμο, όπου είναι κάτοχος διπλώματος WSPC Wine & Spirit Professional Center Level 1 & 2 και έχει κατακτήσει την πρώτη θέση σε πολλούς διαγωνισμούς cocktail σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εστίασε στην κλασική παιδεία των cocktails και ταυτόχρονα στην τελευταία λέξη της μόδας, παρασκευάζοντας εκλεπτυσμένες συνταγές  με  ποιοτικά και εξειδικευμένα cocktail προϊόντα από την έκθεση των προϊόντων μας. Οι παρευρισκόμενοι επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης αλλά και οι bartenders εκτός από την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων, διείσδυσαν σε συνταγές και είδη cocktail, μεθοδολογία, ορολογία και bartending tips.